Thursday, November 16, 2017

(GAMBAR) Baju Nikah Inderaloka Galeri Pengantin | Cantik gila u'olls

Hai semuaaaa... lama i'olls tidak update blog kan..

oh ya, ayu nak share butik baju pengantin yang lawa ayu jumpe untuk rujukan pencarian baju nikah paling cantik dan baju nikah princes yang korang paling idam-idamkan..excited tak???

Kebanyakan pengantin Malaysia ni sukakan baju nikah sanding yang berwarna pastel, warna earth yang cantik dan sesuai untuk skin tone kita. Kalau tengok gambar pengantin memang lawa kalau baju-baju pastel. Makcik pakcik tenang hati tengok kaler baju yang selembut semanis wajah pasangan mempelai kan..Ditambah pula nikah dress yang penuh beaded lace, swarovski, batu, manik dan lining meleret sampai bawah ala princess cinderella gitu..Jom tengok koleksi baju nikah dari Inderaloka Galeri Pengantin ini beauties sekalian..pasti korang rasa dalam syurga sebab terlalu rambang mata tidak tahu nak pilih baju nikah yang mana satu.. hehe

baju nikah 2016
cantik-cantik semua baju kahwin dari butik inderaloka ni kan

baju nikah pastel 2016
baju nikah warna pastel pasti memikat hati pak mak mertua

baju nikah pastel 2016
boleh buat baju nikah sanding, baju tunang, baju akad nikah, baju bersanding
glamer pakai busana nikah yang cantik sangat ni

baju nikah butik inderaloka

baju nikah dusty pink 2016
baju pengantin ni i'olls suke,, kaler dusty pink

baju nikah paling cantik 17
baju nikah kaler champange
macam kaler baju nikah amyra rosli kan?

baju nikah baby peach
baju nikah baby pink pun lawa

baju nikah pastel peach
i like this colour..so sweet and feminine
kaler baby peach eh? lembut hati pasangan jiwa anda kalau nampak terus melting hehe

baju nikah baby pink
so gorjes penuh satu baju

baju kahwin pink

baju nikah princess cantik
potongan baju menampakkan sisi elegant si pemakai

baju kahwin terkini

baju kahwin baby blue
boleh jugak pilih baju nikah pastel blue ni..

baju nikah baby peach 2017
baju nikah pastel pink..ramai bakal pengantin cari
suke peach peach macam baju tunang sheera ayob kan..

baju nikah baby blue

baju nikah purple cantik

baju tunang terkini 2016 december
lawa nya..pelamin cantik baju kahwin mestilah lagi cantik..yer tak?

baju nikah sanding terkini december 2016
baju pengantin macam princess idaman semua wanita..

baju akad nikah terkini disember 2016
ini detailing yang ada pada baju..sungguh nampak eksklusif

baju akad nikah terkini disember 2016
perincian baju nikah yang sangat sangat superb

Memang koleksi butik ini sangat-sangat ohsem..yang cantik kita kongsi-kongsikan..semoga bermanfaat kepada semua..biar readers blog pinkbubblegumprinces cantik-cantik di hari pernikahan so i'olls pun jadi happy. Bagi yang dekat Selangor boleh la mula singgah Inderaloka Galeri Pengantin tengok mana tau ade baju nikah gojes yang korang berkenan..hehe muahhh ciked!! Selamat Pengantin baru in advance yer.. :)

ini alamat Inderaloka Galeri Pengantin




Monday, November 13, 2017

Baju abaya dress eelegant dan exclusive!

Hi long time no see.. hehe ade yang masih baca blog pinkbubblegumprincess tak? hehe.. Harini nak kongsikan dress nikah syariah compliance (patuh syariah) yang tidak hanya simple tapi nampak elegan. Dress fusan dengan perincian lace serta manik batu yang super lawa! Bagi yang nak melangsungkan akad nikah bolehlah menempah abaya dress kaler putih lace putih, kaler krim lace krim atau nak lain sedikit krim lace grey. Selain buat baju akad nikah, korang juga boleh menggayakan abaya dress royale raisha ini pada majlis-majlis khas dan majlis dinner yang selalu dibuat hujung tahun ni kan.. biar hadir majlis dengan baju lawa, eksklusif dan sangat elegant..curlass gitu dari jauh orang boleh nampak blink blink hehehe :) Jum kita tengok pilihan kaler yang ada untuk dress adaya ini ya. :)

baju nikah islamik niqab
 customer ni pakai abaya kaler maroon lawa sangat bila digayakan dengan niqab..
lawa sangat menonjolkan keanggunan muslimah
baju nikah putih online
customer ni tempah set sedondon abaya nikah putih serta baju melayu lelaki kaler sedondon
sekarang sangat susah cari baju nikah kaler pure white, selalu yang terjual adalah kaler offwhite atau putih gading. Dengan menggayakan abaya nikah pure white seperti merasakan majlis akad nikah ini sangat suci tanda saksi cinta hubungan dua insan yang sah menjadi halal

baju dinner online
customer ni belikan dan hadiahkan abaya khas untuk ibunya.. so sweet of you my dear.
Sebaik-baik anak adalah yang bisa menggembirakan ibunya..

baju nikah islamik niqab online
this one is so sweet.. customer ini juga menggayakan niqab bersama abaya nikah krim lace grey
baju nikah patuh syariah A cut dan tidak ketat :)

baju dinner online

baju nikah putih online

baju nikah putih online

baju nikah putih online
nak beli set sedondon nikah pun boleh :)

baju nikah putih online

baju tunang online

dress tunang online

dress tunang online

dress tunang online

dress tunang online

dress tunang online

abaya dress online

abaya dress online

baju dinner eksklusif dan elegant
baju dinner tema hitam gold

baju dinner tema blink blink hitam gold
baju dinner tema hitam gold

Hujung tahun ni ramai yang cari baju dinner macam-macam tema majlis dinner kan..antaranya blink blink hehe..boleh la usha dress abaya ini yer..amacam lawa tak perincian batu-batu yang sangat meriah pada baju? hehe.. i'olls suke tengok batu penuh satu baju hehe...biar melaram satu malam barulah the bomb..yer tak?




Saturday, October 7, 2017

Dress tunang cantik simple online 2017


Hi, lamanya tidak bersiaran di blog pinkbubblegumprincess ni..how are u?


Ni haaa.. nak kongsikan dress lawa lawa untuk majlis korang nanti..nak pakai untuk majlis tunang boleh, akad boleh, nak pergi dinner pun boleh..simple yet adorable gitu.. sebab ade yang inbox bagitau tak suka baju nikah tunang penuh manik, sarat sangat berbulu mata tengok..well perception masing-masing.. ade yang suke simplicity yet patuh syariah...

Ok lets check this dress out. Banyak yang buat baju tunang atau dress tunang design ni.. ade jugak yang buat kaler putih untuk majlis akad..simple je so nice!.. sentuhan material jacquard yang tidak jarang dan bercorak di dalam kain..baju nampak mewah dan eksklusif sangat.. Semestinya baju tidak jarang jadi takyah risau nak pakai lining-lining atau inner bagai..cutting princess sebab dress akan nampak kemabng semangkuk hehe..dan best nya free belt ye dearies :) Jum tengok macam mana design zamirah dress ni ya..

baju tunang cantik murah

baju tunang cantik murah

dress tunang cantik online

dress tunang cantik online

dress tunang cantik online

dress tunang online murah

dress tunang online murah

dress tunang online murah

baju akad nikah online murah simple

tengok gadis lawa ni pakai zamirah dress bila pusing memang kembang, bila duduk pun akan kembang lawa sangat tau! kaler korang boleh request jika nak padankan dengan kaler tema korang dengan pasangan. Bolehlah ke link ini Zamirah dress untuk pelbagai pilihan warna dress tunang dan dress akad nikah ini. Jika nak tengok testimoni customer pun boleh.. tengok apa kata pelanggan yang dah beli zamirah dress ni untuk majlis dorang :) Bagaimana nak tempah? boleh direct inbox page atau terus comment pada gambar.. jika nak respon cepat boleh terus wassap team ya ..

Itu jer perkongsian dari me hehe.. adios, sampai berjumpa lagi :)

Saturday, September 23, 2017

Baju nikah sedondon cantik murah 2017


Hi lama tak bersiaran kan... rindu blog :) Sekarang nak share ni..sebab ramai yang tanya.. "kak, takde baju nikah sedondon murah ke? yang affordable tapi cantik, nampak elegant dan juga mewah..worth the money"..haa ni akak nak bagitau..dan boleh cuci mata sekali tau..kot-kot masih survey design yer tak.. tak semestinya terus beli..susah juga kan jadi perempuan, nak decide mana satu kita suka nak match lagi dengan bajet...kalau ade yang lawa dan cantik cun pulak dengan bajet nahhhh itu yang kita suka.. Jum tengok beberapa baju nikah tunang sedondon yang cantik murah terkini untuk bulan september 2017 ini :) check it out pretty!

baju nikah sedondon cantik murah 2017

baju nikah sedondon cantik 2017

Baju nikah peach terkini 2017

Baju tunang online 2017 cantik

baju nikah tunang putih online 2017

baju sedondon cantik online 2017 terkini september

ade yang suka putih, peach nak kaler soft-soft, penuh manik tapi mampu milik kan..

kalau kena gaya, mekap, lighting, pelamin cun, orang yang pakai nye pulak lawa digandingkan pasangan yang tak kurang tampan..memang elegant tau.. kalau x caye boleh tengok album testimoni :)

oh ya..banyak pilihan lagi sebenarnya..boleh lah jenguk fb page kami ya di Iprincess boutique Baju Nikah Sedondon  ..tapi korang boleh juga jenguk2 design lain..ade dress exclusive, kurung moden, kurung kebaya, jubah nikah lawa, dan design lain juga di SINI ya. pengeposan dilakukan setiap hari bekerja okay dearies.. inshaAllah cepat sampai..

Harga RM290 je satu set..murah kan..

sure lawa elegant menawan punya.

berminat terus inbox atau wassap ya.. team akan bantu serta guide anda untuk memilih baju nikah yang sesuai dan cantik untuk anda serta pasangan di hari bahagia. kepuasan anda keutamaan kami :)