Monday, December 18, 2017

AriweddingCouture Collection | Baju nikah tunang cantik gilerr

Hai korang..kalau follower blog ni memang tau lah kan, blog ni selalu update pasal baju nikah kahwin baju tunang kan..just want to share to all adik-adik kakak-kakak yang tengah bingung nak cari design baju nikah tunang lawa-lawa untuk majlis bahagia ..U all happy, I lagi happy boleh bantu korang..kiranya khidmat masyarakat jugak lah kan..hehehe..

Dah baca entri Baju nikah Inderaloka dan Baju nikah princess Eszz Ibrahim Wedding ? Rugi tak baca hehe manatau korang dapat idea baju lawa cantik dari sana kann..Ni haa nak kongsi satu lagi koleksi baju nikah tunang yang umppph memang eksklusif, trendy dan semestinya elegant..AriweddingCouture atau Ariwedding Couture lawa-lawa bajunya ..yang paling ayu suke adalah perincian pada baju sangat ekslusif dan nampak mewah. Korang akan terpesona bila melihat cutting baju dan perincian detailing pada baju..sumpah sangat-sangat lawa..kalau tengok dekat mesti cantik lagi kan...seterusnya nak share antara koleksi yang bisa menambat hatiku hehe..Get ready ladies...

baju sanding online
lawa kan..kaler soft jer

baju nikah terkini 2017 ariweddingcouture
suke design dress yang ade cape di bahu dan tutup dada ni..sangat in trend now..
dan syariah compliance juga kan


baju tunang cantik 2017
yang sukekan sentuhan peplum boleh cuba design ni

ariweddingcouture collection
dress ni lawa..kaler jarang sangat tengok ..dan ade kat belakang macam baju kahwin izara aisyah

baju tunang cantik online
lawa kaler dan potongan baju ni..sangat sesuai untuk majlis tunang
simple yet elegant gitu..

baju tunang cantik online
lawa putih ni

baju kebaya online tunang
kebaya macam ni so lawa..modern and traditional when mix up together memang wow

baju tunang baby blue
simple dan cantik..suke kaler lembut jer..
baby blue..lembut dan sejuk hati mak mertua tengok dikk

baju nikah putih 2017
lawa perincian baju nikah putih ni

baju ariweddingcollection

suke kaler tanah and nude macam ni.. ade ruffles lagi I'olls suke sangat..


ok diharap dapat membantu kalian serba sedikit dalam pemilihan warna serta design baju nikah tunang memasing yer.. at least ade gambaran sedikit mana yang korang nak..almaklumlah dah tengok banyak jadi pening nak pilih yang mana satu ..hehe slow2 jangan rushing tau..
untuk lebih lagi korang boleh tengok Instagram AriweddingCouture

bagi yang nak baju nikah bajet tapi still lawa korang boleh lah cuci-cuci mata diIprincess Boutique ya..staff yang friendly boleh bantu anda untuk pilih baju mana yang korang nak ..InshaAllah akan bantu sehingga korang dapat baju idaman korang ye ..

Till then, adios! :)



Wednesday, November 29, 2017

(Foto)Fattzura tunang nikah. I'm happy for them!

Pasangan paling kontroversi tahun ini.. satu Malaysia tunggu statement Fattah Amin dan Fazura..terdahulu netizen menunggu official statement dari pasangan ini sebelum mereka menunaikan umrah. Semuanya terjawab setelah press conference diadakan sebaik sahaja mereka tiba ke Malaysia selepas menunaikan umrah dengan keluarga masing-masing. Tiba-tiba social media digemparkan dengan berita perkahwinan Fattah Amin dan Fazura pulak dah..terkejut tengok Berita Harian, Era fm, Budiey.com dan rotikaya mengumumkan berita perkahwinan pasangan merpati sejoli ini. Barakallah dan tahniah keduanya. Selamat melayari bahtera perkahwinan. I'm truly happy for both of U.. I never happy so much tentang perkahwinan artis but this feeling dia lain macam..maybe because I like suprises like this..and to Fattah..I salute you as you are so gentleman..takyah tunggu lama terus jadikan Fazura isteri yang halal untukmu. Selamat Pengantin Baru Fattah Amin dan Fazura :)

foto fattah fazura kahwin

1gambar fattah fazura kahwin

shocked at the moment I screenshot it and send to my siblings group hehe..
adik-adik menafikan mereka berkahwin dan hanya inform dorang baru bertunang ..well press conference baru beberapa hari kot..

baju tunang fattah fazura
masih lagi terpesona dengan persalinan pertunangan Fattah dan Fazura
lawa kaler baju tunang mereka

baju tunang fazura
baju tunang Fazura nampak lawa sangat,, i like the cutting and baju tunang detailing..
suke ade ruffles macam peplum kat belakang tu

baju tunang fazura
i like this pose..and Fazura nampak lawa sangat..effortless beautiful okay..
memang sangat jelita dan mempersonakan..tengok angle mana pun lawa

fattzura
and they lived happily ever after.. hero seorang cinderella.. betul ke tajuk? haha i'olls belasah je lah

fattah amin dan fazura terkini
Fattah dan fazura spotted beli barang dapur berdua...aww..so sweet
I hope Fattah jaga Fazura bebaik..doakan jodoh mereka hingga ke akhir hayat..

ok alang-alang kita layan juga baju tunang artis lain yang i'olls tidak sempat nak cover sebelum ni ook..lawa ahh...suke suke suke

baju tunang fauziah gous
baju tunang fauziah gous

baju tunang elfira loy
baju tunang elfira loy..elfira siap tukar dua baju tau..ingat lagi time tu baru dua tiga hari viral baju pasangan sedondon dalam persalinan batik..sekali elfira loy tampil dengan baju tunang sedondon persalinan batik U'olls.. saye salute!! sebab memang up-to-date ohh.. 

baju tunang mawar rashid
baju tunang mawar rashid..kaler lawa..kuning air

baju tunang umi nazeera
baju tunang umi nazeera pun lawa..sentuhan peplum ekor nya cantik hehe
manis sangat bila disunting..

itu jer..

nanti update lagi gambar baju nikah tunang ya :)


Thursday, November 16, 2017

(GAMBAR) Baju Nikah Inderaloka Galeri Pengantin | Cantik gila u'olls

Hai semuaaaa... lama i'olls tidak update blog kan..

oh ya, ayu nak share butik baju pengantin yang lawa ayu jumpe untuk rujukan pencarian baju nikah paling cantik dan baju nikah princes yang korang paling idam-idamkan..excited tak???

Kebanyakan pengantin Malaysia ni sukakan baju nikah sanding yang berwarna pastel, warna earth yang cantik dan sesuai untuk skin tone kita. Kalau tengok gambar pengantin memang lawa kalau baju-baju pastel. Makcik pakcik tenang hati tengok kaler baju yang selembut semanis wajah pasangan mempelai kan..Ditambah pula nikah dress yang penuh beaded lace, swarovski, batu, manik dan lining meleret sampai bawah ala princess cinderella gitu..Jom tengok koleksi baju nikah dari Inderaloka Galeri Pengantin ini beauties sekalian..pasti korang rasa dalam syurga sebab terlalu rambang mata tidak tahu nak pilih baju nikah yang mana satu.. hehe

baju nikah 2016
cantik-cantik semua baju kahwin dari butik inderaloka ni kan

baju nikah pastel 2016
baju nikah warna pastel pasti memikat hati pak mak mertua

baju nikah pastel 2016
boleh buat baju nikah sanding, baju tunang, baju akad nikah, baju bersanding
glamer pakai busana nikah yang cantik sangat ni

baju nikah butik inderaloka

baju nikah dusty pink 2016
baju pengantin ni i'olls suke,, kaler dusty pink

baju nikah paling cantik 17
baju nikah kaler champange
macam kaler baju nikah amyra rosli kan?

baju nikah baby peach
baju nikah baby pink pun lawa

baju nikah pastel peach
i like this colour..so sweet and feminine
kaler baby peach eh? lembut hati pasangan jiwa anda kalau nampak terus melting hehe

baju nikah baby pink
so gorjes penuh satu baju

baju kahwin pink

baju nikah princess cantik
potongan baju menampakkan sisi elegant si pemakai

baju kahwin terkini

baju kahwin baby blue
boleh jugak pilih baju nikah pastel blue ni..

baju nikah baby peach 2017
baju nikah pastel pink..ramai bakal pengantin cari
suke peach peach macam baju tunang sheera ayob kan..

baju nikah baby blue

baju nikah purple cantik

baju tunang terkini 2016 december
lawa nya..pelamin cantik baju kahwin mestilah lagi cantik..yer tak?

baju nikah sanding terkini december 2016
baju pengantin macam princess idaman semua wanita..

baju akad nikah terkini disember 2016
ini detailing yang ada pada baju..sungguh nampak eksklusif

baju akad nikah terkini disember 2016
perincian baju nikah yang sangat sangat superb

Memang koleksi butik ini sangat-sangat ohsem..yang cantik kita kongsi-kongsikan..semoga bermanfaat kepada semua..biar readers blog pinkbubblegumprinces cantik-cantik di hari pernikahan so i'olls pun jadi happy. Bagi yang dekat Selangor boleh la mula singgah Inderaloka Galeri Pengantin tengok mana tau ade baju nikah gojes yang korang berkenan..hehe muahhh ciked!! Selamat Pengantin baru in advance yer.. :)

ini alamat Inderaloka Galeri Pengantin




Monday, November 13, 2017

Baju abaya dress eelegant dan exclusive!

Hi long time no see.. hehe ade yang masih baca blog pinkbubblegumprincess tak? hehe.. Harini nak kongsikan dress nikah syariah compliance (patuh syariah) yang tidak hanya simple tapi nampak elegan. Dress fusan dengan perincian lace serta manik batu yang super lawa! Bagi yang nak melangsungkan akad nikah bolehlah menempah abaya dress kaler putih lace putih, kaler krim lace krim atau nak lain sedikit krim lace grey. Selain buat baju akad nikah, korang juga boleh menggayakan abaya dress royale raisha ini pada majlis-majlis khas dan majlis dinner yang selalu dibuat hujung tahun ni kan.. biar hadir majlis dengan baju lawa, eksklusif dan sangat elegant..curlass gitu dari jauh orang boleh nampak blink blink hehehe :) Jum kita tengok pilihan kaler yang ada untuk dress adaya ini ya. :)

baju nikah islamik niqab
 customer ni pakai abaya kaler maroon lawa sangat bila digayakan dengan niqab..
lawa sangat menonjolkan keanggunan muslimah
baju nikah putih online
customer ni tempah set sedondon abaya nikah putih serta baju melayu lelaki kaler sedondon
sekarang sangat susah cari baju nikah kaler pure white, selalu yang terjual adalah kaler offwhite atau putih gading. Dengan menggayakan abaya nikah pure white seperti merasakan majlis akad nikah ini sangat suci tanda saksi cinta hubungan dua insan yang sah menjadi halal

baju dinner online
customer ni belikan dan hadiahkan abaya khas untuk ibunya.. so sweet of you my dear.
Sebaik-baik anak adalah yang bisa menggembirakan ibunya..

baju nikah islamik niqab online
this one is so sweet.. customer ini juga menggayakan niqab bersama abaya nikah krim lace grey
baju nikah patuh syariah A cut dan tidak ketat :)

baju dinner online

baju nikah putih online

baju nikah putih online

baju nikah putih online
nak beli set sedondon nikah pun boleh :)

baju nikah putih online

baju tunang online

dress tunang online

dress tunang online

dress tunang online

dress tunang online

dress tunang online

abaya dress online

abaya dress online

baju dinner eksklusif dan elegant
baju dinner tema hitam gold

baju dinner tema blink blink hitam gold
baju dinner tema hitam gold

Hujung tahun ni ramai yang cari baju dinner macam-macam tema majlis dinner kan..antaranya blink blink hehe..boleh la usha dress abaya ini yer..amacam lawa tak perincian batu-batu yang sangat meriah pada baju? hehe.. i'olls suke tengok batu penuh satu baju hehe...biar melaram satu malam barulah the bomb..yer tak?