Monday, December 30, 2013

(RESEPI)Chocolate Moist cupcake mudah dan senang


resepi chocolate moist cupcake mudah

ohohoi.. bila dah si adik ketiga balik rumah sempena cuti krismas baru-baru ni, macam-macam dia tempah..nak cupcake la nak cheesy layer meleleh la..ok yang resepei cheesy cake layer meleleh tu ayu update next entry.. ni ha cupcake loverss sila take note. aww comel tak cawan tu pink polkadot lagi ade sentuhan baby blue..so cute! Tak best jugak kalau cawan je comel tapi rasanya tidak kan.. so now let's start bebeh!

bahan-bahan: 
  • 1 cawan gula perang
  • 1 cawan susu segar perisa coklat
  • 1 cawan minyak
  • 3/4 cawan serbuk koko
  • 1/2 cawan susu pekat manis
  • 1 1/4 cawan tepung gandum
  • 1 sudu teh soda bikarbonat
  • 1 sudu teh baking powder
  • 3 biji telur
cara-cara membuat chocolate mois cupcake

1. ayakkan tepung, soda bikarbonat, dan baking powder then ketepikan..
2. Sila masukkan serbuk koko, gula, susu segar, susu pekat manis, dan minyak ke dalam periuk dan panaskan di atas api kecil sehingga semua bahan itu tadi larut. matikan api.
3. Pukul telur sehingga kembang dan masukkan ke dalam bancuhan yang dipanaskan sebentar tadi.
4. masukkan tepung sedikit demi sedikit dan gaul sehingga sebati
5. siapkan cawan cupcake di dalam bekas loyang
6.tuangkan bancuhan ke dalam cawan cupcake 3/4 daripada cawan tu k..
7. tutupkan bekas loyang itu tadi dengan aluminium fil..(supaya xmasuk air kukusan,, kalau tak buruk rupa cupcake nanti ha ha ha)
8.kukus selama 1 jam di dalam kukusan yang dah dipanaskan awal..
9. angkat dan sejukkan..
10. boleh cuba utk hiaskan dengan topping choclate ganache atau senang cerita pakai je hershey's shell topping...siap dimakan!


p/s: boleh je kalau nak tukar gula perang tu dengan gula biasa dan susu segar coklat kepada susu segar je..no hal :) sebab aku pun macam tu, main amik kje mana yang ada kat dapur hihik ^^
selamat mencuba kalian :)

nak lagi resepi?






Thursday, December 26, 2013

(5 GAMBAR)Budak comel di facebook

Alahaiii kenapa semua comel sangat ni? Ingat lagi tak Hsuan Hsuan? budak korea yang berkaca mata almost like anime arale? alaa..yang gambar budak comel kat facebook yang semuaa orang suke tengok dulu, sampaikan jadi profile picture ramai pompuan hihi sebab dia comel.. suke tengok budak2 comel kan? Lagi-lagi comel bergaya dan trendy macam orang dewasa. hihi,, geram! ni yang buat geram nak ade anak sendiri ni.. ecece :')

Jum layan 5 gambar bdak-budak comel dekat facebook. 

alahai...geramnyaa tengok budak-budak kat atas ni..kecik-kecik bergaya sakan..
trendy giler..kalah mak jemah.. :p


gambar budak comel di instagram
haah dah la bila kena gambar confident jek.. boleh jadi model ni..bayangkan dorang bila dah dewasa,
memang jadi rebutan ni..


alolo comelnya si kecik ni..geram nak gigit

gambar budak comel di facebook
hah ni yang paling x tahan tengok. dah la tembam badan ketul-ketul, kepala bulat, pendek pakai riben and kat mulut tu palingg cumil.. ~ i want to kiss u

gambar budak comel di facebook
hihi,, budak comel berbaju kurung..alaa geram nyer
memang cute budak ni..
eksyen mengalahkan orang dewasa hihi..

geli hati nengoknye..

selamat menjamu mata
mesti korang tahan geram je kan... :')




Thursday, December 19, 2013

(10 gambar)Majlis resepsi Che Ta dan Zain

Hai korang, kembali lagi nak update nih..semangat membara-bara lepas tengok walimatul urus Che Ta dan Zain dalam astro. giler cantik majlis kahwin Che Ta. memamng klass cik kiah. Banyak bunga gran sungguh majlis perkahwinan dorang. Haritu dah update entri 15 Gambar Majlis resepsi Jovian Mandagie dan Nina kan,, so kena adil. Majlis resepsi Kahwin Che Ta pun kena update jugak..takut nanti Che Ta whatapps "ini tidak adil tidak adil bagi ku.." pilih kasih..mihmihmih.. orite i love Che Ta wedding attire cantik menyerlah sungguh kalernya.. royal yellow..memang grand pilihan kaler che ta.. cantik dalam video di tv..tak sabar nak tunggu walimatul urus Che Ta minggu depan.. hue :')

ok lah Jum layan 10 gambar Majlis Resepsi Che Ta dan Zain yang seharusnya gambar yang cantik cantik sahaja yang i'olls pilih..hehe yang tak cantik, tak akan berada di blog ini..kikiki..

lawa sungguh baju kahwin Che ta menyerlahkan keanggunan Che Ta

Beautiful husband and wife

veil nikah pendek je

Che Ta looks like a princess

aww so sweet

terbayang nanti anak dorang macam Zain ade mix omputih..
mesti comel anak Che Ta dan Zain nanti kan


cantik veil nikah Che Ta




maybe zain ni romentik, that's why Che Ta ni suka kan zain.
and boleh terima dia seadnya.. hurm siapa tak nak kan?

mihmihmih

adios

p/s: eh buat korang yang belum tengok Gambar Che Ta kahwin haritu kena tengok. Cantik okkayy!.. :)

pic courtesy: www.fotocantikstudio.com

Tuesday, December 17, 2013

(15 gambar)Majlis resepsi Perkahwinan Jovian dan Nina

Dalam entri sebelum ni kita dah tengok 10 gambar Kahwin Jovian Mandagie dan Nina Ismail Sabri memang cantik kan? wajib tengok memang mempersonakan Jovian dan Nina wedding ni. Sampaikan i tak jemu pun nak tengok. and now ayu bawakan 15 gambar Majlis resepsi Jovian dan Nina yang gilaaaaaaa superb cantik! the bride and groom is so adorable. Sweet couple ever. I just love both of them love their wedding theme. Look like tema kahwin princess. tengok je busana kahwin nina jovian macam dress princess Belle. so gorjes! dengan suasana perkahwinan yang sangat indah dan mempersonakan. Very inspiring buat bakal pengantin.. kan kan.. ok lah jum layan 15 gambar Majlis resepsi perkahwinan Jovian dan Nina Ismail.


jovian mandagie wedding

jovian mandagie wedding
i really love busana kahwin nina jovian ni..
cantik gila!

jovian mandagie kahwin
beautiful jovian nina wedding

baju pengantin terkini jovian

jovian mandagie kahwin
aww jovian nina are so sweet..Nina just look like a princess here

gambar jovian mandagie kahwin
cantik baju dayang-dayang nina jovian..

tema kahwin princess nina jovian
beautiful wedding dress nina jovian mandagie

baju nikah nina jovian

baju nikah nina jovian
i'm stunning by looking at Jovian nina pelamin.. 
superb!




baju resepsi kahwin nina jovian
busana nikah moden jovian mandagie

perkahwinan jovian mandagie
cantiknya persalinan nikah jovian dan nina..
pelamin ala jawa cantiknya..


resepsi perkahwinan jovian mandagie
busana nikah jawa jovian mandagie dan nina

resepsi jovian mandagie dan nina
such a lovely wedding picture..love the moments

nina ismail jovian
beruntungnya nina jovian..
baju kahwin superb cantik dia pun soo anggun
wedding perfecto! never fail in my heart
semua cantik belaka

setuju?



pic credit: preetypeektures



Monday, December 16, 2013

(10 gambar)Kahwin Jovian Mandagie dan Nina ismail sabri : Giler cantik!


Tahinah tahniah.. semoga pasangan Jovian Mandagie dan Nina ismail sabrie bahagia hingga ke syurga, mendapat keluarga yang sakinah mawaddah dan warrahmah. I love the moments dalam setiap gambar kahwin Jovian Mandagie dan Nina ismail sabrie, sebab baju kahwin ala princess, cantik sangat. Pelamin simple but adorable. Permainan kaler pastel dengan dihiasi banyak bunga...memang ohsemm ok. Tak payah banyak citer, pictures speaks louder than words kan> Jum layan 10 Gambar kahwin Jovian Mandagie dan Nina ismail sabri..Layan.

gambar perkahwinan jovian mandagie dan nina ismail
Nina ismail just a beautiful girl..so adorable..

baju nikah jovian mandagie dan nina ismail sabri
beautiful wedding attire by Jovian mandagie


baju nikah dan veil nikah nina ismail sabri
don't you think they are the perfect two? aww so sweet

pelamin cantik jovian mandagie dan nina

baju kahwin nina ismail by jovian mandagie
comelnya nina sabri. baju nikah nina cantik, veil nikah nina pun cantik,
 pelamin cantik, bunga tangan cantik..it is so perfect! ala princess.
ok being simple is never go wrong

have you ever heard less is more ?

gambar kahwin nina ismail sabri
this picture is super lawa. gorgeous nina ismail sabri.. jaw dropping

gambar nikah nina ismail sabri

gambar isteri jovian mandagie
pelamin indah simple ade banyak bunga love love!

baju nikah nina ismail by jovian mandagie
i do think this baju nikah nina ismail sabri cantik sangat


baju nikah jawa untuk malam berinai nina jovian mandagie

ok, i'm just stuck on this outfit.
tengok dalam video insta nina ismail sabri..
baju malam berinai nina ismail is so beautiful
ala-ala jawa eh yang ni? aww love it..macam angel yang turun dari langit..
besides the hiasan and all that 
giler tak cantik?

Love this wedding so much :)

p/s: nanti kita tengok gambar kahwin 13 juta pulak yer...

it's just a lovely date 11.12.13 



boleh terus ke entri
giler cantik busana resepsi kahwin nina jovian

mak jemah jeles!


(6 gambar)Che Ta kahwin : Cantik!!

Pasti semua nak tengok gambar Che Ta kahwin dengan Zain saidin kan? beberapa bulan sebelum tu pun dah dicanang che ta akan menamatkan zaman jandanya bersama zain saidin. Bermula dengan Gambar Pre wedding mereka di Kota London, seterusnya Kad kahwin Che Ta dan Zain dan kisah kahwin Che Ta dan Zain bernilai 13 juta! Gila mahal! Memang nampak mewah perkahwinan pasangan ini. Pelamin indah sarat dengann bunga segar dan baju nikah Che Ta cantik. Dengan hanya sekali lafaz Che Ta sah bergelar isteri Zain..Buat pengetahuan wang hantaran Che Ta bernilai RM23000, mas kahwin RM 9300, dan cincin nikah Che Ta bernilai RM 93000. Fuhh giler lah samad, mahal dari kereta gua..wa bayar bulan-bulan..zain bayar gitu jer.. Eh dah lah Jom layan 6 Gambar Che Ta Kahwin :)

Gambar Che Ta kahwin

Gambar Che Ta kahwin zain
i love annaseaskey.. cantik amik gambar.

veil nikah che ta kahwin


baju kahwin che ta
cantiknya baju nikah che Ta..
perincian manik kat baju tu paling menang..

gambar kahwin che ta
beautiful husband and wife

gamabr kahwin che ta rozieta che wan

such a beautiful wedding untuk Che Ta dan Zain Saidin..

Puas tengok Gambar kahwin Che Ta? Memang wedding of the year lah..
same date with Jovian Mandagie kahwin on beautiful date ever 11.12.13

Semoga dua pasangan ini akan bahagia hinga ke akhir hayat..
amiin

p/s: satu je yang i tak suka tentang perkahwinan Che Ta.. Part pakai crown tu, yang besar amat..huhu
rasenye crown tu out dated sikit..well that is my personal opinion la
..lain orang lain pendapat, yer tak?

pic courtesy:
Instagram Ayu Raudah





Sunday, December 8, 2013

Kad kahwin Che Ta dan Zain : Eksklusif siot! ~




Eksklusif nya kad kahwin Che Ta dan pasangannya Zain Saidin. Looks classy and elegant sangat..Tak sabar rasanya nak tengok gambar majlis perkahwinan Che Ta dan Zain, ada yang cakap majlis perkahwinan janda termahal abad ini.. 13 juta you! haah mana nak carik.. Mesti grand and memang wedding of the year lah! Tak sabar nak tengok gambar kahwin Che ta dan Zain Saidin nanti. Tarikh perkahwinan pun romantik sangat 11. 12.13 , cantik tarikhnya... kan. tengok gambar pre wedding che ta masih bergetah lagi, body tetap maintain cantik, lentik macam anak dara. tak percaya, nak tengok Gambar Pra Perkahwinan Che Ta di London 


ok bagi yang mencari idea kad kahwin tema vintage bolehlah tengok Kad kahwin Syeera ayob ni..nice and beautiful. Kalau sukakan kad kahwin ala fairytale atau buku cerita budak-budak boleh buat kad kahwin macam nabil Maharajalawak mega . Em kalau minta nak buat design kad kahwin macam utusan kosmo boleh refer idea kad kahwin Rizal af. Kalau nak kad kahwin eksklusif macam memey dan Norman ni haaa boleh tengok kad kahwin Memey Norman.. calssy gitu.. k lah bye bye semua ngantukk.. :)






Friday, December 6, 2013

Giler minah ni..mencapap tul!

angela doll sleeping dolls malaysia

lamanya tak selfie sendiri di blog sendiri. ahahaha selamat kembali diriku yang suka berselfie di blog sendiri lama dah buang perangai ni..sekarang dah datang balik. Giler minah ni.
siapa pernah terkentut depan boyfriend? minah giler ni pernah.
sampai bau nya melekat diingatan. malu siot!

ckgu ayu
kawan pernah tanya pernah boyfriend tengok kau in bare faces, tanpa mekap?

tanty rahayu obeng ayu
jawapan minah giler ini
pernah. 
jumpa jumpa  tak gosok gigi
jumpa dia tak mandi
jumpa dia dengan rambut kusut masai
kantoi bangun lewat lagi

ni haaa bila sang bf hantar buah durian ke rumah secara mengejut.
orang dapat bunga ros.
ayu dapat buah durian. romantik tak romatik?
hahha

gadis melayu

ok sudahlah mencapap. foiine jangan muntah hijau ye korang..

daaa..

p/s: sengaja letak gambar sendiri. takut korang lupa wajah tuan tanah yang tak sempat nak update belog 
tapi suka amik gambar. ni haa, kalau korang suka ambik gambar macam ayu