Saturday, December 31, 2011

Happy Birthday to me, happy New Year Friends!

 Happy Birthday to me!! whoops 9126 actually~


i'm so grateful and i'm blessed with my life
i do appreciate things around me more
there's are many beautiful and wonderful people surrounds me
to make me who I am Today. thanks all for everything.


yea, its quite sometimes i do feel bad when i have to go through a tough time in life.
feeling down, nowhere to be found and Lost. But no matter how bad the situation is, there are tens of thousands of things to be grateful for in life.


with the ones i loved i always feel like I'm special and liked. with my most supportive family i am thankful as sometimes they been so worried of me..they gave me everything they possibly could, protect and care..for all my friends, even though i don't have a large number of close friends but i know they are a lot of good people who I can count on, who pray for the best of me, care about me and wants the best for me. thanks a bunch. 

thanks 2011, for the best memories and lesson learned..Hi 2012...please be nice to me...
Happy new Year everyone!! nice to know you..


p/s: oh i'm so motivated to come back to school for 2011...wish all the best for me...=)




Thursday, December 29, 2011

setuju tawaran SBPA dan bersara umur 60 tahun?


too tired..seharian berjalan and fenat terasa..oh xapa..menghabiskan sisa-sisa cuti yang ada..
semua orang kisah pasal naik gaji, bila kenaikan gaji, opsyen umur pencen, tawaran SBPA yang mengiurkan iteww...oh sungguh bahagia...dugaan apakah ini kawan-kawan...?
even sendiri dah pergi sign opsyen bersara 60 tahun...

ohohoho...nanti Ayu jadi cikgu tua..jadi "cikgu nenek'
si bongkok tiga,,gigi pulak tak ada, 

sekarang bau perfume wangiiiiii
nanti dah tua mengajar..bau perfume ubat panas...ditaja oleh Tiger Balm okay
sekarang mekap-mekap Maybelline Revlon Kryolan
 nanti jadi cikgu nenek..ada kuasa tak saya nak pasang eyeliner, mascara, tepek foundation nanti eh?? ker i letak baby powder jer...kelasss mak.
sekarang sebut fluent..nanti bunyi sebutan pun larik sebab gigi dah tak ada...ohh tidak!
sekarang cergas tulis kat papan hitam...karang ketaq-ketaq tulis owww..demm xd


macam mana nih?? kerja sampai 60 tahun?
uwuwuwuw

t.t

i want time freedom...but also unlimited cash,, so how?? heee~

p/s:
You will find a girl prettier than me, smarter than me, and funnier than me, but you will never find a girl just like me.

Tuesday, December 27, 2011

kenapa Cuti Sekolah harus berakhir??

arghhh...

inilah padahnya jika masih dalam "kesyiokkan" bercuti
today 27
tomorrow 28 
the day after tomorrow 29
tomorrow punya the day after tomorrow  30 ----> eyy a Big day what? XD
after that 
31.12.2011

New Year 2012..nangis
T.t


why?? sebab cuti sekolah bakal berakhir...
esok pun ada taklimat,
30th Dec pula staff meeting...uwaaaa

Ayu menonggeng macam bear di atas
perasaan rasa beraaaat sangat 
eh macam la kerja jauh sangat pun...
PROPA jer...

tapi memang rasa tak best nak balik kerja balik huhu, chaiyok2
p/s: uwuwuww..sila marah saya atas penggunaan bm yang sungguh teruk.


siapa sangka dia pergi? Al-Fatihah my dear friend.


perkara ini benar-benar mengisafkan diri
siapa sangka dia pergi?
walaupun usia muda
jika masanya sudah tiba
kita pasti juga kembali..


jika dulu dialah yang suka menyakat
dialah yang mengambil berat
baru 7 bulan tiada khabar berita
rupanya beliau dalam keadaan bertarung nyawa..
semoga roh nya dirahmati Allah SWT




Al-Fatihah buat sahabatku dunia akhirat
Zuhair Hamdi
semoga rohmu tenang disana, berada di kalangan orang-orang yang beriman.


p/s : sedekahkah juga Al-Fatihah untuk allahyarhamah nenenda Rohah bt Matnor . ribuan terima kasih diucapkan..Disember ini banyak menerima berita sedih..='(





Monday, December 26, 2011

banjir oh banjir di Lundu Sarawak.

Hujan seharian.
air pulak pasang..menurut almanac 6.1 m semalam..
oh tak mungkin masuk kot..ikut dari dapur takpe kita block pintu dapur..hoyehh
air tak mungkin masuk o...

sekali hujan makin lebat air makin naik cepat
terus cepat2 hadang air pakai kayu kat depan rumah..sekali 
pintu kedua pulak lupa nak diselamatkan
tambah tambah lagi kereta motosikal dan orang lalu lalang
ahahha

terus lagu tema 
Ku Berserahhhhh berkumandang
letih ooo..
tak suka banjir...

orite layan jer lah gambar banjir kampungku dan rumahku...aka Pekan Lundu huuhu..





banjir di lundu

banjir di lundu
banjir di lundu

banjir di lundu


p/s: jangan nak letak sebarang harta karun waktu banjir ni...
ada kes bila 'seluar dalam' orang boleh hanyut ke dalam rumah jiran...malu siapa nak ngaku siapa punya tuh?? ngeee  ^____^

Sunday, December 25, 2011

as a child we should always realize this. .


wish my love for them never fades for all the time..

a very gud nite

frens..love u all =)

Saturday, December 24, 2011

my funny face. well its a package u you know.


i'm forgot oredi about pictures challenge i've join Lol!..many things i've been up to..but still since i can post it, i think its okay..haha..here i my funny face..erm, its not only me,, but i have a package..my friends also in! tehee.. well said, I miss the old days..wif my best friend forever..now everyone with their own life..but hope that they keep in their mind, even though i'm silent with no news, with no update status in Facebook (since i'm crazy about blogging, twittering, flickr-ing, tumblring, aand all kind of social mediums..and Fb becomes boring and boring and dull thing for me...so sorry to say Mark..), i still updated with their stories...i wish and i hope so...even though we are far apart, but not in my heart..

love ayu.

to all the cheekies-miss you all!!

ish...memang takda kerja la dorang nih!! adoii


lol!! yang ni pun nak zoom in...nasib makcik ni tak toleh tunjuk muka..
erm..seems like her butt is smelly rite?? ow...run for your life!!!!!!!!


k bye
 (Q _____Q)

Friday, December 23, 2011

Not RM20 kembali..Wang Kertas Baru 2012 macam duit JUTARIA?


wah...lama rasanya tak tengok not RM20...dulu kaler merah..sekarang kaler kuning keemasan..fuhyoo!!
Wang kertas RM20 kembali diperkenalkan dalam siri mata wang baru Malaysia. Ia memaparkan dua spesis penyu iaitu penyu Kerah dan penyu Belimbing, yang hanya dijumpai di perairan Malaysia.


Eh korang perasan tak..Wang kertas baru baru 2012 ni macam duit JUTARIA! setuju atau tak?
sila tengok!
sebab kaler dia warna warni....biru, hijau, merah, kuning keemasan, biru hijau-hijau, kaler ungu pun ada untuk not RM100. comel pulak, ahahahha....jum main JUTARIA jom!

Untuk pengetahuan, wang kertas ni akan diedarkan pertengahan tahun 2012. Manakala Not RM50 dan duit syiling baru Malaysia yang dilancarkan pada bulan Julai 2011 yang lalu akan mula diedarkan pada Januari 2012 kelak...nah link untuk korang if nak tengok rupa duit syiling baru Malaysia. Nice oh..bling-bling ruang dompet dengan syiling kuning...mau tak SILAU mata ayu nanti tengok kilauan emas hahah!

aww seronok! sebab i suka benda baru....lagi-lagi duit colourful...
nah awal-awal minta hadiah Wallet untuk tahun baru 2012 okkeyh...
ei...duit baru wallet pun kena la baru...baru ada semangat yer tak?? =)


nite guys.



cinta dalam hati ='/



jum layan jiwang bersama ayu

first time dengar lagu nih time pergi karaoke bersama kawan...
heppi kitorang waktu tu..
sekali dia pergi pasang lagu ni...and tengah dia layan and nyanyi lagu ni
terus sedih...sebab dia still love ex dia
and i can't even sing a word pun
sebab sedih mengenang dia 

lagu ni memang berhantu
buat saya nangis
wording yang cukup umm untuk menggamit perasaan..so layan...
that's why sampai sekarang kalau dengar lagu ni 
ayu mesti teringat bro tu...
hope he will find one
better than before...amin.

Thursday, December 22, 2011

Al-Fatihah


Saat kematian itu pasti. Tiap jiwa yang bernyawa pasti akan kembali. 
Ajal adalah ketetapan Allah S.W.T. yang nyata di dalam ketentuan takdir Allah S.W.T.
ajal pasti tiba menjemput kita, tanpa kita sedari, malah tidak mungkin lewat walau sedetik pun
agar kepada -Nya kita kembali...


"Dari tanah kita datang, dari tanah juga kita kembali.."



Al-Fatihah buat neneknda terchinta...yang telah kembali ke rahmatullah pada 20 Disember 2011 pada jam 7.40 petang. Semoga roh nya dicucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan orang-orang yang solih..amiin.






pic credit to: Ahmad Mol photostream


Wednesday, December 21, 2011

Marion Counter gets baby Girl!! kan saya dah cakap..

It's baby Girl....



ingat lagi tak??

ayu pernah bet anak Marion Counter will deliver a baby girl dalam entri Marion Counter sah mengandung, Elyana pulak dapat baby girl? 


kerana ibu yang cantik akan melahirkan anak perempuan yang cantik...probability tinggi untuk mereka dapat baby girl..tahu?? 


tak percaya?? 
anak Erra Fazira juga perempuan
anak Pelakon Sharifah Shahrizah aka Eja pun perempuan..
Sazzy Falak yang comei tu pun dapat baby girl..twin baby girls..nah
anak katie holmes and tom cruise iaitu Suri Cruise yang adorable - pun girl ^^

preety women give birth to more beautiful girls in the world.....





Monday, December 19, 2011

Agihan pendapatan dan Bonus ASB 2011

Disember bulan yang ditunggu-tunggu setiap tahun.
kenapa??
sebab orang sibuk duk kira Dividen ASB dan tunggu Bonus Amanah Saham Bumiputera..

ok..ni Agihan Pendapatan dan bonus ASB yang telah di umumkan..
ada naik kan??  yippie.. =)

alahaiii.duit ayu berapalah sangat nak yippie..happie

kalau yang banyak simpan duit heppi lah..sebab tunggu duit anak jer..
lepas tu divide 12,, nahh dapat cover perbelanjaan bulan-bulan..kan best kalau macam tu!! seronok!
Ayu ni ada masalah disiplin ckit...nak simpan duit bukan main payah hahaha
hurm perlu ada pengurus kewangan yang baik nih...
nak hire sorang lah jadi PK (pengurus kewangan saya)
siapa berminat
meh isi borang meh....



hahaha..

p/s: simpan duit banyak-banyak kat ASB (Amanah saham Bumiputera) untuk kehidupan yang bahagia di hari tua? eh macam tu eh?




siapa kata Lelaki Melayu TAK Romantik? ini buktinya!



personally tengok video ni,  i'm touched..
rasa nak nangis tengok keikhlasan lelaki ini...
and susah dah nak jumpa lelaki macam ni dah....
terus jumpa family and ajak kahwin kan?
THis is REAL Gentleman.. memang real gentleman lah!!

layan..


semoga mereka berdua kekal ke akhir hayat dan berjaya melayari bahtera perkahwinan dengan bercinta selepas berkahwin... ^^ ..i'm praying for them...


Disember : bulan birthday Ayu ker my car? confiuss

fenatt...eh bulan ini duit manyak keluar untuk mu keretaku tersayang
servis, kasi kaca mata hitam supaya gue ngakk kepanasan di dalam hehe..

eh , buat tinted baru sebab di cermin belakang rosak..
xtau kenapa ada gelembung-gelembung angin di dalam..hish
tapi takpa...seronok tengok dia semakin santik!
tapi tak hitam sangat lah..





see? boleh nampak insan di dalam..

eh..its me! :P

=)


#tunggu selama 3 jam oh...buka pun dah 2 jam..and pasang
bukan main boring...

dah kenyang makan Ayam Penyet di Ratu Ayam Penyet, 
lepas tu melantak lagi Laksa Sarawak untuk makanan kedua
--nah kalau boring bisa gemuk ni...

heheh adios!!

happy birthday to you..

its my sisters best-day!!
she's 22 now..
owh 


# rasa down baru teringat umur sendiri
sudah tua rupanya aku..wuuwuuuu..

Sunday, December 18, 2011

and Victory is for Barcelona!! bye-bye Santos


Barcelona menang!!  4-0
first half saja sudah habis kena ganyang oleh Barcelona... dengan 3-0
Messi 17' 82''
 Xavi 24' 
Fabregas 45'



then Messi tambahkan satu lagi gol pada second Half...menjadi empat gol!
comel pulak ayu nampak muka Messi malam nih!! hihik
memang hebat lah dorang!




Apa macam sudah Santos?? 
apa macam sudah Neymar?
monyok jer muka...tak aper...gaya Mohawk Neymar tetap menjadi pujaan hatiku!!..


super tired. ayu says gudnite ollss....

super letih harini...
berjalan seharian..bangun awal huhu
balik malam..nahh bayangkan. betapa letih dan lesunya badan
ada pembaharuan kepada kereta princess saya hari ni...hhihik..berbaloi baloi..

so tired till tak mampu nak update apa apa dah..
tilam bantal katil semua memanggil-manggil dengan suara manja
terimalah wajah saya yang tak seberapa ini...eh?? bila masa muka ku bertukar menjadi kucing yang super nerd tetapi comel dan kelakar ini?? oh tidak mungkin..

.
.
.
.
gudnite guys... see you in my dreams..

Saturday, December 17, 2011

5 link wedding photographer yang super otai dan ohsem!!

Kamera adalah alat paling penting untuk "capture the moments" dalam peristiwa bersejarah lebih-lebih lagi untuk majlis perkahwinan yang merupakan peristiwa sekali seumur hidup..Nama pun Raja Sehari yer tak?untuk itu, kepentingan memiliki jurukamera yang berpengalaman dan ada sentuhan yang boleh "keep all of the treasured memories" membolehkan setiap saat berharga boleh digambarkan sepenuhnya agar boleh dikenang sampai bila-bila..ahh like fairy tale lah pulak hehe.. 

Ramai yang sanggup berhabis beribu-ribu untuk mencipta kenangan manis di hari perkahwinan..hari meraikan cinta yang paling agung serta penyatuan dua hati menjadi satu jiwa. ececeh...yer yer e' jer..That's why digital fotografi menjadi semakin popular untuk membantu melakarkan hari terindah kedua mempelai pengantin di hari perkahwinan mereka. 

so kesimpulannya...mereka bayar mahal kepada photografer untuk captured moments bahagia mereka..bukan sekadar dudok dan amik pose sahaja...kalau macam itu, ramai yang boleh berkecimpung dalam bidang ini..kan? dan satu lagi...keupayaan photographer Mahal tersebut untuk "memproses" gambar yang mereka ambil..tone yang sejukkk mata memandang, tone yang classic, teruss buat kita berada dalam dunia fairytale bila tengok gambar wedding yang super ohsemm kan?..angle gambar yang diambil, composition yang menarik...so that's why...i kumpulkan beberapa photgrafer paling otai dan saya rasa sungguh kagum dengan photowork mereka...and mereka idola saya?? haipp ada hati nak jadi wedding photographer jugak??..teringin jer sikit-sikit hahah..

dah lets jangan panjang cerita, 5 link wedding photgrapher yang paling otai dan ohsem adalah......(drum roll please...)


yang paliiing saya suka...gambar dorang cantik cantik and paling penting dia candid dan tak over edit..nice..=) tapi sayang dorang based di Singapore,, oh orang Johor boleh panggil dorang nih...hehe entah berapalah dorang buat harga kan?? try tengok hasil dorang kat bawah..nak tengok lagi, sila click link di atas.


lightedpixel photography

best wedding photographer in singapore

best wedding photographer in singapore lightedpixels photography

Based : Malaysia, dan photgraphe ryang ohsem jugak...banyak ambil gambar artis seperti yang baru-baru ni Syeera Ayob dan Zahiril Adzim. Suka tone yang dorang main lah..siapa boleh bagi tau ah?? plis??
jangguttouch

best wedding photographer malaysia

the best wedding photographer malaysia

hasil photowork Udey Ismail pun boleh tahan juga... i like it..popular juga dia ni...tengok gambar yang ada bokehh tu..menarik gila...
wedding photographer malaysia udey ismail

(wedding photographer malaysia) udey ismail

3. Ministry of Moments yang paling maju diborong oleh artis-artis kita..heheh,, Tomok dan Ayu ( me?? oh totally bukan), Irwansyah (alaaa artis yang kapel dengan Acha Sepriasa tapi kahwin dengan Zaskia Sungkar tu..), Umie Aida..dan entah hehe..lawa kan hasil kerja Ministry of moments!! kalau ada duit nak jugak..tapi Lightedpixels lagi siokk

(wedding photographer malaysia) ministry of moments


(wedding photographer artis malaysia ministry of moments)

wedding photografer hebat malaysia blog
owh...photgrapher otai ooo..hehe nice job dia buat,, pergi shoot luarnegara pun ada...ni sifu ni...cuba lah saya ada duit kan boleh attend dia punya workshop kan?? mahal lah huhuhu...nah silakan tengok wedding photo dia buat...ohsem kan??
(fotografer dan videografer perkahwinan melayu malaysia cantik)



suka betul tengok gambar ni, sweet tone jer semua

tunjuk lah ajar ku SIFU..
nak belajar free boleh?? hehehe




Friday, December 16, 2011

budak kecik pandai posing seksi


awwww comelnya budak ni...kecik-kecik hi dah pandai buat pose menggoda dan mengancam habis
comel tengok rupa dia yang pose seksisenyum pun comey...
macam tengah amik gambar sendiri pakai phone kan??
macam gaya orang-orang besar pulak aku tengok..lawa lah
cemerlang terbilang lah budak-budak zaman sekarang
hahha tapi memang comel lah dak nih...

Stress cause problems in realtionship.




If a person is dealing with a lot of stress and problems for a long period of time, it may start to affect their personal relationships.They can cause a gap in any relationship and may end up being the factor that destroys it. 

Sexual disturbances can happen for some people that are dealing with stress. Sexual desire can end up causing severe problems in their relationships.They may not have the ability to perform well because they have too much on their mind dealing with the stress.Stress hormones have an impact on the hypothalamus gland, which will make the reproductive hormones and make it hard for the person to have children.

When stress happens, it is important to recognize it and deal with it right away.They need to learn to handle the stress so that they do not end up ruining their love life and their family relationships.The stress needs to be addressed with a professional so that they can continue to have great lasting relationships with their loved ones and so they can have a good support system.

Money is also a big part of stress in relationships.If a married couple is having financial problems, they are more likely to have stress on their relationship.They may feel pressured and worried all the time thus start to take out their emotions on their spouse.It is important to find a way to deal with the money issues so that the couple can function better together. Learn to manage stress and try not to place stress on spouse and children as it can lead to further problems in the family.

Take the time to figure out a plan for stress and how to make things better. When you are willing to try and make things right, you will find that the stress can be relieved and the relationships can be saved.  It is worth the time and the effort to make things right with your loved ones. Remember that “Love doesn’t just sit there like a stone ; it has to be made – like bread, remade all the times, made new.” –Ursula Leguin