Friday, June 24, 2011

kau tek kachakkkkk?? -kak lehot-


merancit aik liok Kak Lehot...
haha

rindok ati dengar nak pa dikatanya...

lucu eyh dengar nya ngereco...

nang ceredit mulut Kak Lehot lok haha =DD

nang pereyy ku tetak...!!


anatara ayt ku suka eh pasal segmen inggar : jodoh jodoh


"ya juak rupa kedak Kain Percak, sik kesah janji ko bahagia..." haha

"dolok marek Kak lehot tok ko, walaupun Kak Lehot 14 kali ratu kebaya tok ko"
[hebat la tek?? haha ampus ku tetak!kamek ngakuk nisik ada ya kak Lehot, nang kalah kmk kohhh]

"nelan aik liok dolok..."

ku tereka ku muka ko kelak

Kau tek kachakkk?


maok dengar?? click sitok dengar sora Kak Lehot ta nya cerita pasal jodoh jodoh

da gik lain hal kedekut taik idong masin bergolong golong tergantong gantong!! carik jak ktk urang siaa haha and enjoy!!


btw jum like fan page Kak Lehot di ctok...

nang pemess

macam retiss Kak Lehot udahh eyhhh haha keep it up!!



Thursday, June 23, 2011

aku teringin nak HACK blog



hacker..wah macam best jak..femes and terkenal but salah d sisi undang2 ok!

i'f i am a hacker..
aku mo hack blog




i want to hack his blog because:
i want to own his blog for a day!! and figure it out how does it feel when we are on top of the world~

haha

blogger macam gila dengan segmen yang Ben Ashaari create.

every blogger know him

antara 10blogger terbaik Malaysia

entry simple but padat

sepatah nya tulis mmang akan disukai org kebanyakan... =)

ideanya lain dari lain
and yang x terjangkau d fikiran

ada ada jak


everyday follower bertambah2..
sik cayak check gak..


pesanan yang akan aku ditinggalkan dalam blog nya yang dah di hack..:

GOTCHA!
how if we exchange blog?? erk.
-run for ur life-



credit to him for this segmen; brilliant entry title is it??


Tuesday, June 21, 2011

sad!

i can't login my facebook acc!!

argh!!

its like..

I'M not COMPLETE today.


owh tat's all i can say. fullstop.


uhuuuu... =(

can someone help me?


Monday, June 20, 2011

comelnya erra bertudung

entah

aku rasa macam chomel jak erra bertudung

comelnya aku suka...
btol x??

do u feel the same?


alahai studentku...

lucu jak asa ku ngenang student aku ari tok...miak kenek tok apakah malas gilak,, dari makanan kali owh??? ka sebab hidup rasa senang? sik penah keja susah berkebon tanam padi and bla bla bla..sampe msk kelas muka mok tidooooo ajak upa..malas nak mati leput!

then tengah ngajar nunggu miak polah latihan maths aku pun sempat lah berik ceramah motivasi..,.*part time job~ walaupun bencik diat perange tapi maseh juak ada rasa sayang aku ngan sidak2 tok waseh haha (penyayang duhal i tek,, wekk ;P)



cikgu ayu: belajar mena2 sak berjaya apat kerja...dapat kerja tetap pun jadilah..

sahfizan : maok jadi polis cikgu...

cikgu ayu: polis?? yalah BM mesti kredit, lulus sik BM awak?

sahfizan : ya SENTIASA lulus cikgu...[kedengaran bunyi sorakan kwan ngatik2 nengar jawapan berani matinya tek]

nizam: apa abang saya jadi polis bm kredit cikgu??

cikgu ayu: betollah cikgu madah tek bm mesti kredit, lulus bok senang juak ikit crik kerja...


{nizam: owhh tundok palak, malu kali salah dengar}


sahrul nizam: mun BI cikgu???

blom sempat aku menjawab sahrul dah kakar agik...

sahrul: mesti mok pande lah cikgu oo..kelak ditanyak urang mun sik pande BI ada jawab "i'm police, i'm police" ya jak di tauk tek nak hahaha...

cikgu ayu: [tetak sambel ndiat papan itam pake merenti tetak] maok pande ckit2 la..cuba ada pelancong sesat jalan, bertanyak ngan awak geney mok nerangnya shahrul???

shahrul: guLp!

ndiat muka nya pun aku sik tahan..lucu mukanya...muka rengat ehh hahaa..loyar burok no 1..tp aku ceria oleh sidaknya...haha






Sunday, June 19, 2011

tips kurus =)

hye! mau tips kurus kayak gue ga??? jum zassssss....apa2 jak ya yg merapu suka-sukati aku la!! boring punya pasal tok wekk


satu .........makan mesti munjuk. munjuk la...tengok tapak org kurus salu munjuk2 haha kali mkn sekali utk satu hari kali nak..? hurmm aku mkn juak 3-4 kali sari...owhh xpat terimak tips tok, he ^__^


dua ..........mesti milih makan...ahhh ajaran sesat hehe...jgan di ekotlah Membazir..tp aku sik mkn mun ku sik mok yahhh yala aku kurus,, burok perange nak?


tiga ..........makan perlahan...tip terbaek dari ladang tok...tok betul2 makan perlahan berkadar terus dengan saiz badan anda...cuba check masa kitak urang makan dengan kwn2 kitak urang menar ka nisik apa yang i padah tukk..hihi, sik cayak udahhh...


empat ....... tdo akhir...yahh antap. tok sik tauk kebenaran he sukati aku la aku yg molah tips nak?? haha


limak .......jangan koat makan bread or biskut..amalkan mkn nasik jak [dengan lauk2 la geng] ..tp mun mok muka tembam ya amal jak lah nang sehat muka buuulat jak heee


ya ajak dari kamek..

sukati akulah nak mesen tips ya nak..

belog i hahaha daaa..tdow juh!


eh jap, my pic por u with love, muaxx



nite!

Friday, June 17, 2011

happy fathers day dad!


to u, dad..or apak.. =)

"When I am down and, oh my soul, so weary
When troubles come and my heart burdened be
Then, I am still and wait here in the silence
Until you come and sit awhile with me.

You raise me up, so I can stand on mountains
You raise me up, to walk on stormy seas
I am strong, when I am on your shoulders
You raise me up, To more than I can be.

thanks for everything u have done in my life


B.A.P.A.K

nyalah yang selalu ngikat rambut aku mun maok pegi tadika bila mak dah pergi kerja..walupun senget usaha nya ada..

nyalah yang ngajar aku cara ngenal urang laki

nyalah motivator aku bila masalah dalam hidup

nyalah yang jadi penenang hati mun ada relationship problem dengan gerek

nyalah teman kelaie mun ada rasa mok bertengkar, kelaie hal yang ndak2

nyalah urang yang akan ngalah mun aku degel sik nengar katanya

nyalah urang yang ngajar anak pompuannya tentang bol, reti offsides

nyalah urang yang ngajar aku main guitar

nya buat aku rasa selamat

nyalah yang teriak2 kuat mun ajar aku first drive di pasar haha

nyalah juak yang akan menghappykan anak2 perempuannya even dalam cara apa sekalipun..

HE WILL TRY HIS BEST

for his child.



for dad, thanks to be my friend, my superhero in my entire life

you are the best daddy in the world

thanks for being with me all this while

i adore ur love and affections tat u give to us

i want u to know tat u hold the special place in my hearts forever and for always

and i wonder how is life without u

i won't ever imagine tat *sedih T.T
I LOVE U DAD so much.

there's no words can express the deep feeling inside of how much i love u


- gadis2 selalunya adore ngan kasih sayang bapaknya
until sidaknya maok dapat soulmate yang kedak bapaknya juak..
maybe sak anak2nya pun dapat rasa father-daughter relationship as they do-

rite girls??


thus untuk fathers day ada plan apa2??

mun xda, apa kata kitak urang polah la cute card untuk bapak, show some love to him he'll be happy of cos!

maok polah the most sporting daddy in the world t-shirt untuknya pun boleh,, here



come jum tgk beautiful moment dad-daughter yang aku suka...ada yang ku tgk pun sebak rasanya,,
maok nangis..huhu *well congek!*

really miss this time wen we know zero about this world, he teaches us everything as we ask them

=)

tem kedak tok kita selalu nyuroh beli Ali Baba meli choki2 meli tora datang lagi pun nya maok tehee

happynya kenak dukong apak..harap2 laki ku cemtok juak lak...ehemm crita belaki nampak?? erk

so touched with this pic, sedihnya saat tok mun aku dh nerun2 aku nagis kali..diat pic pun T.T bongok!

boleh ka aku kawen ada nari2 cemtokk?? ahha maok eh..tpi kompem apakku padah.."buang tebiat ko ya" heee
till then, adios,,,


HAPPY FATHERS DAY muaxxxx!

Monday, June 13, 2011

[c] [h] [e] [e] [k] [i] [e] [S] - siapa yang kahwin?



C H E E K I E S....HERE ARE THE STORY ABOUT US.....



we are always together in university time..and digelar cheekies oleh coursemate sebab bising dimana-mana saja kami berada. Lol. its not because of want attention but just having fun, we don't care what people may think about us. and trust me, we never argue among each other. never! until now, semua dok jauh hanya watsaapp group yang mendekatkan kami heehu..untuk bergosip-gosip gitu lho...iyanya haruss hehe

let me introduce you to all of my best best friends..
julia, risma, izzatul (yang kahwin tu), chee-chee, me and carol.

boleh dikatakan kami kawan 1 malaysia. sebab berlainan bangsa,
differ negeri (sabahan and sarawakian)..ahaha..macam-macam kaum ada.



12/06/2011 - going to kenduri kahwin izzatul. semua berkumpul tinggal di hotel semata-mata nak pergi kenduri..awesome tak awesome...

"Jerawat saya paling bijak time nak kenduri lah dia muncul keluar besar gedabak"
tak sporting and sabotaj me during the kenduri hewhewhew

btw, happy jumpa the cheekies...

lama dah tak jumpa dorang sejak convocation dulu, sekarang semua dah kerja..all are teachers one is lecturer . Muka still the same, tapi semakin bergaya..dan topik perbincangan kali ni agak skema...pasal sekolah, pasal pelajar-pelajar, hahaha alaaa cikgu-cikgu :p tapi perangai gila-gila remaja memang tak dapat dihilangkan..we are best friend forever... :)


SElamat Pengantin Baru to Pengerusi Cheekies
Izzatul Nabila dan Sayid Mohsen

siapa punya turn lepas ini? pastinya chee-chee..yang len tak tahu lagi hehe


i add up our pic muahhh..jum berkenalan ngan the cheekies okkayyy??

ada kami tiga...chee, me, julia


opss gambar pelancong jalan-jalan di kota kuching, sarawak..
here are the pengantinnya,, izzatul

owh dengan julia lagiii hehe cantik kan dia...ada kacukan jawa gitu lho.. :p


btw izzatul is beloved sister of bang onn,, blogger sarawak yang tagline blog
 "boleh ko loba, tapi pastikan ko kachak.." hehe..lawak click sitok ahh..
sarawakian gerenti pecah perut ketawa bila baca entry blog dia..best!

julia as pengapit...me? teman pengantin bermekap..
cheekies wif some of our Matric frens...
chee-chee, syikin, me (ayu), izatul, cyntia, julia, risma, carol

3 dah kahwin, siapa yang bujang?


rindunya dulu-dulu..jumpa member and soping sama-sama
now? masing-masing ada kehidupan tersendiri... :')


Thursday, June 2, 2011

5 sbb kenak rompuan pelu kerja.. =P



yerdehh...ada gambar indah aritok...xda kaitan gmbr d atas dengan entry mlm tok....kinek tok rami rompuan or gadis2 bekerja...so, mlm tok kak ayu mok menjelaskan kenak rompuan pelu bekerja daripada mnjadi suri rumah sepenoh masa..aopps ada ku d boikot cdak temah, peah, melah ngan wa tom tok sekati bermadah helah ngerico d mlm jumat..ahhh ajuuu nengar lokk..


first yang paling utama
::::::]> supaya kitak orang apat shopping ikut kehendak hati gila kitak urang,, maok keta apa jak beli kedirik,..kan ada fulus....maok baju heels handbag?? juz say it babeh...! =) tanpa rasa besalah guna duit org kan kan kan...sapa setuju? rumah??? erkkk...aku blom ada kumpol duit eh k bli umah uuuuuuu....


2 keduak:
::::::]> apat belanja mak bapak...adik beradik...(adedeh, bajet anak yg baik..hihik....) sik la payah kita harap nunggu duit laki kita..mun nya bait okey la...m
un jenis berkira??? berungkit?? naaa sik keja gik kitak urang.....berik oleh ngan family sak apat berkat,, makin belanja cdak hepi kita akan dapat pulangan rezeki yang berkali2 ganda...InsyaAllah..** ahhh harap2 adik ku sik maca tok,, mundak kerin aku oleh cdak..pke aku ngecop luit kali..huhu~


nomor tiga
::::::]>kata bapak kita pelu keep on "future thinking". bukan mendoakan, tp langkah berjaga2...so, mun kitak urang bekerja apat la tiap2 bulan simpan duit di account bank lain tanpa pngetahuan laki kitak urang....aceceh..mcm dh kaen haha.,, aku
dgr nasihat dr sorg kakak bah..bercerita heart-to-heart seyyy...itu amat penting,, sik tauk apa akan belaku kelak2 8least u have sumting!!! bijak2 sik?? haha ngek~


keempat 4:
:::::::]>mun kitak urang bekerja secara x langsung kitak urang dapat sentiasa jaga dirik, muka berpesen, beresep kata urang...sbb kerja perlu org gia...sik la ambut kusut, berkain batik sik berbici pucat lesi jak nak...aihh kohh ada wak suri rumah yg pan
de bergaya nek tok tap sebilangan...to all of them, this is por u!!


last sekali sebab paaaaaaaaling penting senanya..hihik
::::::]> apat juak ngelak dirik dari keja berat d umah..suri rumah seari2 keja uwuwuwuuw bila mok rest??? ahahahhaha PEMALAS paduhal..*akula oow~ hihik kepak lah ku sa diam d umah msk kemas umah n bla bla bla...*awww konpem pemalas...opss jgn dibisin2 kalk i x kawin lak hahaahhaha~


Bah..chioww dolok..nitez! xoxo