Thursday, November 16, 2017

(GAMBAR) Baju Nikah Inderaloka Galeri Pengantin | Cantik gila u'olls

Hai semuaaaa... lama i'olls tidak update blog kan..

oh ya, ayu nak share butik baju pengantin yang lawa ayu jumpe untuk rujukan pencarian baju nikah paling cantik dan baju nikah princes yang korang paling idam-idamkan..excited tak???

Kebanyakan pengantin Malaysia ni sukakan baju nikah sanding yang berwarna pastel, warna earth yang cantik dan sesuai untuk skin tone kita. Kalau tengok gambar pengantin memang lawa kalau baju-baju pastel. Makcik pakcik tenang hati tengok kaler baju yang selembut semanis wajah pasangan mempelai kan..Ditambah pula nikah dress yang penuh beaded lace, swarovski, batu, manik dan lining meleret sampai bawah ala princess cinderella gitu..Jom tengok koleksi baju nikah dari Inderaloka Galeri Pengantin ini beauties sekalian..pasti korang rasa dalam syurga sebab terlalu rambang mata tidak tahu nak pilih baju nikah yang mana satu.. hehe

baju nikah 2016
cantik-cantik semua baju kahwin dari butik inderaloka ni kan

baju nikah pastel 2016
baju nikah warna pastel pasti memikat hati pak mak mertua

baju nikah pastel 2016
boleh buat baju nikah sanding, baju tunang, baju akad nikah, baju bersanding
glamer pakai busana nikah yang cantik sangat ni

baju nikah butik inderaloka

baju nikah dusty pink 2016
baju pengantin ni i'olls suke,, kaler dusty pink

baju nikah paling cantik 17
baju nikah kaler champange
macam kaler baju nikah amyra rosli kan?

baju nikah baby peach
baju nikah baby pink pun lawa

baju nikah pastel peach
i like this colour..so sweet and feminine
kaler baby peach eh? lembut hati pasangan jiwa anda kalau nampak terus melting hehe

baju nikah baby pink
so gorjes penuh satu baju

baju kahwin pink

baju nikah princess cantik
potongan baju menampakkan sisi elegant si pemakai

baju kahwin terkini

baju kahwin baby blue
boleh jugak pilih baju nikah pastel blue ni..

baju nikah baby peach 2017
baju nikah pastel pink..ramai bakal pengantin cari
suke peach peach macam baju tunang sheera ayob kan..

baju nikah baby blue

baju nikah purple cantik

baju tunang terkini 2016 december
lawa nya..pelamin cantik baju kahwin mestilah lagi cantik..yer tak?

baju nikah sanding terkini december 2016
baju pengantin macam princess idaman semua wanita..

baju akad nikah terkini disember 2016
ini detailing yang ada pada baju..sungguh nampak eksklusif

baju akad nikah terkini disember 2016
perincian baju nikah yang sangat sangat superb

Memang koleksi butik ini sangat-sangat ohsem..yang cantik kita kongsi-kongsikan..semoga bermanfaat kepada semua..biar readers blog pinkbubblegumprinces cantik-cantik di hari pernikahan so i'olls pun jadi happy. Bagi yang dekat Selangor boleh la mula singgah Inderaloka Galeri Pengantin tengok mana tau ade baju nikah gojes yang korang berkenan..hehe muahhh ciked!! Selamat Pengantin baru in advance yer.. :)

ini alamat Inderaloka Galeri Pengantin




Monday, November 13, 2017

Baju abaya dress eelegant dan exclusive!

Hi long time no see.. hehe ade yang masih baca blog pinkbubblegumprincess tak? hehe.. Harini nak kongsikan dress nikah syariah compliance (patuh syariah) yang tidak hanya simple tapi nampak elegan. Dress fusan dengan perincian lace serta manik batu yang super lawa! Bagi yang nak melangsungkan akad nikah bolehlah menempah abaya dress kaler putih lace putih, kaler krim lace krim atau nak lain sedikit krim lace grey. Selain buat baju akad nikah, korang juga boleh menggayakan abaya dress royale raisha ini pada majlis-majlis khas dan majlis dinner yang selalu dibuat hujung tahun ni kan.. biar hadir majlis dengan baju lawa, eksklusif dan sangat elegant..curlass gitu dari jauh orang boleh nampak blink blink hehehe :) Jum kita tengok pilihan kaler yang ada untuk dress adaya ini ya. :)

baju nikah islamik niqab
 customer ni pakai abaya kaler maroon lawa sangat bila digayakan dengan niqab..
lawa sangat menonjolkan keanggunan muslimah
baju nikah putih online
customer ni tempah set sedondon abaya nikah putih serta baju melayu lelaki kaler sedondon
sekarang sangat susah cari baju nikah kaler pure white, selalu yang terjual adalah kaler offwhite atau putih gading. Dengan menggayakan abaya nikah pure white seperti merasakan majlis akad nikah ini sangat suci tanda saksi cinta hubungan dua insan yang sah menjadi halal

baju dinner online
customer ni belikan dan hadiahkan abaya khas untuk ibunya.. so sweet of you my dear.
Sebaik-baik anak adalah yang bisa menggembirakan ibunya..

baju nikah islamik niqab online
this one is so sweet.. customer ini juga menggayakan niqab bersama abaya nikah krim lace grey
baju nikah patuh syariah A cut dan tidak ketat :)

baju dinner online

baju nikah putih online

baju nikah putih online

baju nikah putih online
nak beli set sedondon nikah pun boleh :)

baju nikah putih online

baju tunang online

dress tunang online

dress tunang online

dress tunang online

dress tunang online

dress tunang online

abaya dress online

abaya dress online

baju dinner eksklusif dan elegant
baju dinner tema hitam gold

baju dinner tema blink blink hitam gold
baju dinner tema hitam gold

Hujung tahun ni ramai yang cari baju dinner macam-macam tema majlis dinner kan..antaranya blink blink hehe..boleh la usha dress abaya ini yer..amacam lawa tak perincian batu-batu yang sangat meriah pada baju? hehe.. i'olls suke tengok batu penuh satu baju hehe...biar melaram satu malam barulah the bomb..yer tak?